Din IP-adresse

Tjen penge online

Køb domænenavne

Geo-targetting

Domæner til salg

Der findes en nogle sites på nettet, hvor det er muligt at finde domæner der udbydes til salg. Se en oversigt over steder på nettet, der har gode domæner til salg.

De bedste domænenavne er allerede registreret

Hvorfor skal du købe et domæne der allerede er taget? Det svar der ligger ligefor vil nok være, at langt de fleste gode domæner allerede er taget, såsom mange af de domæner der består af dagligdagsudtryk, heriblandt boliger, mobiltelefoner og gnavere.dk.

På Webmastermarked.dk er der en oversigt over domænenavne til salg, med mange forskellige muligheder for at finde et domænenavn, der passer til dit næste webprojekt.

Indeksering i søgemaskiner

En anden god grund er, at flere af de allerede registrerede domæner er indekseret af de forskellige store søgemaskiner, så du ikke behøver at vente på at søgemaskinerne kigger forbi dit domæne, men kan drage fordel af de besøgende der kommer fra søgemaskinerne fra dag 1. I forbindelse med dette er det også værd at nævne at især Google ser ud til at favorisere domæner hvori et eller flere af dine mest sigende nøgleord for dit website indgår.

Gratis henvisninger

En 3. til hvorfor det kan være en smart idé at købe et domænenavn som andre har sat til salg: Ofte vil der være andre netsteder der henviser til dit kommende domænenavne, som igen vil give dig en fordel, da du både vil få gratis besøgende fra de sider der linker til domænenavnet, men også at de store søgemaskiner. Her tænkes især på Google, som generelt vil synes bedre om din side, hvis der er mange der linker til den. Dog kan det være en god idé, at lave en søgning på det domænenavn du gerne vil overtage, for at finde ud af, om domænet er blevet tilmeldt Free-For-All linkindex!FFA-indeks (Free For All) udelukkende for at booste søgemaskinepopulariteten, noget som kan have sat domænet i et dårligt lys i søgerobotternes øjne - eller i værste fald fået siden fuldstændig ekskluderet fra søgemaskinen, og det kan vise sig at blive meget svært at få siden ind i varmen igen. Vil du lære mere om hvad f.eks. Google synes er god opførsel, kan det anbefales at læse Googles retningslinier for god opførsel for webmastere. Når dette er sagt er der også en sandsynlighed for at den tidligere ejer på domænet har gjort en masse arbejde for at få så mange andre til at linke til domænenavnet og har tilmeldt forskellige linkindeks der findes på nettet, især Dmoz, hvor der ellers godt kan være lange ventetider på at blive optaget.

Nyttigt værktøj

Har du allerede registreret et domænenavn og vil du holde øje med at der ikke er andre der begynder at snylte på det? Så er der heldigvis et værktøj, hvor du kan søge i de mest kendte og aktive domænepirater, som køber domæner der ligger tæt op ad allerede registrerede domæne. Sitet hedder Typos.dk og er gratis og let at benytte.