Har du nogensinde tænkt over hvor hvorfor dit internet er i forhold til andres? Så har du faktisk mulighed for at teste dit internet rundt omkring på nettet, og der kan du få et overblik over din internethastighed.

Hvad er en hastighedstest?

En hastighedstest er en test som kobler dig op på nogle servere som er i nærheden af dig, og derefter tester hvor hurtigt du downloader nogle af testens ’’testfiler’’ ned på din computer. De bliver altså ikke rigtigt hentet ned på computeren, men testen efterligner denne download for at se hvor hurtig din forbindelse er.

 

Hvordan tager du testen?

Når du skal teste din internethastighed, så skal du sørge for at koble din router direkte til din enhed som du tester. Årsagen til dette, er at du på den måde får den bedste indikation på hvor hurtigt dit internet er, da der går noget af hastigheden tabt ved at du får forbindelsen igennem wifi.

Hvis din computer køre på trådløst netværk, så skal du slå det fra inden du begynder at teste, for at den ikke logger på det i stedet for. Derudover så skal du logge ud af alle dine onlinetjenester ned, som eksempelvis skype eller dit antivirusprogram som kan blokere testen.

 

Er der forskel på de forskellige tests?

Ja er det korte svar.

Der er nemlig forskel på hvilke servere som de forskellige hastighedstests benytter og nogle af disse servere er placeret langt længere væk fra din lokation end nogle af de andre tests er. Det giver dig nogle forskellige billeder af hvor hurtig dit netværk er. Derfor bør du altid bruge den samme test, hvis du ønsker at få en hurtigere forbindelse.

 

Hvad kan du gøre for at få hurtigere internet?

Hvis din forbindelse er langsom, så kan der være flere årsager. Nogle af dem har du selv herre over, mens andre skal du kontakte din internet udbyder for at forbedre.

 

Placering af router

Du bør placere din router så åbent som muligt, så den ikke er gemt væk under sofaen eller inde i et skab. Dette gælder dog mest de 4G routere der bruger 4G forbindelsen som din mobiltelefon også gør. Men en almindelig router der giver wifi, har også svært ved at trænge igennem skabe og sofaen for at give trådløst internet, så derfor bør den have fri adgang til de forskellige enheder og skal ikke gemmes væk.

 

Få en ny teknologi

Har du i dag langsomt bredbånd? Så bør du undersøge mulighederne for at få nogle hurtigere teknologier som eksempelvis fibernet eller mobilt bredbånd. Her kan du nemlig ofte få nogle ret hurtige hastigheder, men det afhænger dog af hvor i landet du bor henne. Hvis du bor på landet eller langt væk fra centrum, så er der ofte ikke lagt fibernet ind, da infrastrukturen slet ikke er så udbygget i Danmark endnu.  Det samme gælder mobilt bredbånd, som jo er på mobilnettet med 3G og 4G. Her er det heller ikke alle steder der er bedre end de traditionelle bredbåndskabler igennem telefonnettet. Men undersøg mulighederne og se hvilken der giver dig hurtigst internet, og prøv at teste hastigheden igen efterfølgende.

 

Danskerne er vilde med hurtigt internet og 93 % af den danske befolkning havde i 2016 internet viser tal fra Danmarks statistik

Kategorier: Uncategorized

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.