Et hosting site eller det, der på dansk kaldes et webhotel, bliver brugt til hjemmesider, webshops og blogs – store som små. Domænet er derimod dét navn, du giver din hjemmeside, webshop eller blog, som er et navn andre ikke må bruge, når først du har betalt for dit domæne. Det samme gælder for dig, når du skal vælge navnet på dit domæne, at du ikke må eller kan bruge navne, som allerede er brugt hos en anden hjemmeside, webshop eller blog. Der findes måder at finde ud af, hvilke domænenavne, der allerede er taget, så du ikke skal gætte dig frem til det.

Her er de mest populære hosting sites

Der findes mange populære hosting sites, men det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvilket man skal vælge på baggrund af pris og den service, man får for pengene. Vi har derfor samlet en top 3 over de hosting sites, som du får mest ud af.

  1. Webdomain

Dette hosting site koster kun 9kr. pr. måned, hvis man vælger den billigste pakke, hvor man får 3GB plads. Hvis man vælger den billigste pakke, som sitet kalder for ’Sølvpakken’, koster det 99kr. i oprettelse og man får 10 postkasser med i købet. Den mest populære pakke, som Webdomain har, er ’Guldpakken’, der koster 19kr. om måneden, hvor man får 5GB plads med. Ved valg af Guldpakken er det desuden gratis oprettelse og man får hele 50 postkasser. Det er desuden et dansk hosting site, hvilket er oplagt til dem, der foretrækker dansk kundeservice frem for engelsk. Kundeservicen er i top og man får gratis SSL/https.

  1. One.com

One.com er ideel til dig, der gerne vil være sikker på, at udbyderen har haft flere års erfaring og har forstand på god kundeservice. Det koster 90 kr. for, at oprette et webhotel på One.com og derefter kan man f.eks. vælge et Starter webhotel til 19kr. om måneden med 25 GB plads.

  1. Unoeuro

Det koster 111,58kr., når man vælger at oprette sig på Unoeuro og derefter koster det 18,62kr. om måneden, hvor man får 10 GB plads, alle de domæner man skal bruge og en hurtig server. Deres kundeservice er dog knap så god som nogle af de andre webhoteller, så hvis dette er noget man vægter højt, bør man vælge et andet hosting site.

De mest populære domænetyper

Et domæne vil ofte indeholde dit eget navn, hvis der er tale om en blog, mens det er noget mere kreativt, hvis domænet skal tilhøre en webshop eller en hjemmeside for en virksomhed. Prisen på dit domæne afhænger altid af, hvilket slags du vælger at få. Det vil sige, at hvis du vælger at få et domæne, der hedder .dk eller .eu til sidst, vil det være noget af det billigste til kun 90kr. Et domæne med .com eller .net til sidst er derimod lidt dyrere og fås til 150kr. i registrering. Derudover kan du altid sælge dit domæne, hvis du ikke længere vil bruge det og måske vil skifte til et andet domæne. Dette kan du f.eks. gøre via Godaddy.com.

Kategorier: Hosting