Det er unægteligt de færreste af os, som ville sige nej til at få noget, som vi gerne vil have ganske gratis. Det gælder selvfølgelig også VPN tjenester. Men hvordan virker de gratis tjenester kontra de betalte? Og hvad er prisen du betaler for at spare ned til 20 kr. om måneden. Vi har samlet de bedste argumenter til dig lige her.

Hvad kan jeg med en gratis VPN?

Når vi bruger internettet, uanset om det er fra en mobil, tablet eller desktop, så har den enhed vi bruger en IP-adresse, som fortæller noget om, hvilken server du er forbundet til internettet igennem og hvor i verden du befinder dig. IP-adressen på din enhed kan sammenlignes med en nummerplade og den er unik for hver enhed du bruger til at komme på internettet.

En VPN-forbindelse krypterer din IP-adresse og du kan nu surfe på internettet med en IP-adresse, der kommer fra et hvilket som helst sted i verden.

En VPN er for dig der gerne vil:

  • Have adgang til at streame TV fra for eksempel USA.
  • Vil streame dansk TV fra udlandet.
  • Gøre det sværere for tredjepart at bruge dine data til annoncering mv.
  • Tilføre et ekstra lag af sikkerhed til din færden online.

Rigtig mange VPN-tjenester er betalte og prislejet ligger ml. 10-100 kroner om måneden.

Her hos minip.dk vil vi altid anbefale dig at benytte en betalt VPN-tjeneste, fordi de helt gratis tjenester ikke krypterer din forbindelse, men netop kan tilbyde dig en gratis service fordi dine oplysninger bliver videregivet til tredjepart. Du kan dermed stadig streame TV fra udlandet, men din forbindelse er ikke sikker.

Et andet minus er, at de helt gratis tjenester typisk ikke tilbyder dig så mange servere, og dermed kan du komme ud for at streaming-tjenesterne alligevel har blokeret din adgang.

Prisen på de billigste VPN-tjenester er vitterligt det samme, som udgiften til en pakke tyggegummi, så overvej om ikke du kan finde plads i budgettet til det.

Tilmed, så har mange af de betalte tjenester mulighed for, at du kan prøve deres VPN i 30 dage med fuld returret eller en 30 dages omkostningsfri prøveperiode.

forskelle mellem betalt og gratis vpn

Prisen på de billigste VPN-tjenester er vitterligt det samme, som udgiften til en pakke tyggegummi, så overvej om ikke du kan finde plads i budgettet til det.

Tilmed, så har mange af de betalte tjenester mulighed for, at du kan prøve deres VPN i 30 dage med fuld returret eller en 30 dages omkostningsfri prøveperiode. Se tre eksempler på VPN tjenester med mulighed for 30 dages prøveperiode herunder. 

[elementor-template id="857"]

Er en gratis VPN-tjeneste besparelsen værd?

Hvis du gerne vil slippe for at betale for din VPN så er der VPN udbydere som tilbyder en gratis VPN. Men det er vigtigt at du forstår forskellen på de to typer af produkter, for der er nemlig forskel.

Først og fremmest kan de komme med skjulte omkostninger. Det kan være flere reklamer i din browser, at din data bliver solgt til tredjepart eller at din enhed bliver brugt som en såkaldt exit node for andre brugere.

Hvis du gerne vil have den bedst mulige service, så anbefaler vi dig at abonnere på en af de betalte tjenester. Hvis du gerne vil spare nogle penge, så anbefaler vi dig, at benytte de 30 dages prøveperiode som mange af de forskellige VPN-tjenester giver dig mulighed for, og så kan du jo altid shoppe lidt rundt. Vores favorit er NordVPN her får du 30 dages returret med pengene retur. Hvis du kigger efter en betalt tjeneste som er billig på sigt, så anbefaler vi GooseVPN som den tjeneste der har den billigste månedspris, hvis man kigger på månedsvis fakturering uden tilbud mv.

Vælger du at betale bare lidt for din VPN, så får du som oftest ubegrænset brug af data og mulighed for at connecte med flere enheder på samme tid. De betalte tjenester har også et helt andet lag af ekstra beskyttelse og services som ikke er tilgængelige med en gratis VPN.

Hvis du er stålsat på at prøve en gratis VPN af, så har vi listet de fem bedste op herunder ud fra deres egenskaber til ikke at gå alt for meget på kompromis med brugervenlighed og som vi mener tilbyder de bedste alternativer til de betalte tjenester. 

Kategorier: VPN