Sponsoreret af Lead Supply

Er du udkig efter et lån og har stirret dig blindt på de mange muligheder? Det kan være noget af en labyrint at finde rundt i. 

Få gode tips til, hvad du skal holde øje med i din jagt efter et lån her. Vi fremhæver de vigtigste termer, du skal kende til for at vælge det bedste lån for din økonomi.

Kom godt fra start ved at undersøge sagen på en sammenligningsside. Her får du en god oversigt over lån, og hvad de enkelte udbydere tilbyder. En af nøglerne til at vælge lån handler netop om at sætte de mange muligheder op mod hinanden – så er du bedre klædt på. 

Læs med her og få indblik i 4 vigtige punkter, når du sammenligner og vælger lån. 

1. Beløb

Det første punkt, du skal overveje i din søgning er beløbssatsen. Hvor meget skal du låne? Der er stor forskel på, hvor meget du kan låne hos de forskellige udbydere – det kan variere fra 3.000 til over 1.000.000 kroner. 

Hvis du skal låne til en sofa, kender du garanteret det konkrete beløb. Hvis du skal låne til renovering af dit hus, kan det være mere kompliceret. Lav derfor et grundigt budget, så du har styr på din privatøkonomi. 

2. Løbetid 

Når du tjekker sammenligningssider og lån, vil du støde på begrebet løbetid

Det handler om, hvor lang tid du får til at betale lånet tilbage. Præcis som ved beløbssatsen er der stor forskel på løbetiden fra udbyder til udbyder – fra 12 måneder og op til 180 måneder. 

Fordelen ved en kort løbetid er åbenlys: Du bliver hurtigt gældfri. Derfor vil vi altid anbefale, at du betaler hurtigt tilbage, hvis det er muligt. 

Når du vælger løbetid, hænger det sammen med dit månedlige rådighedsbeløb. Vær realistisk, så du ved præcist, hvor meget du kan betale af om måneden, uden det går ud over din økonomi. 

3. ÅOP

I din research efter et lån vil du også blive bekendt med ÅOP. 

Det står for årlig omkostninger i procent og er en samlet betegnelse for lånets rente og gebyrer. ÅOP er et nøgletal, som giver dig et overblik over lånets reelle omkostninger. 

Hvis du udelukkende kigger på renten, kan du misse andre ekstra omkostninger, der får lånets pris til at stige. Så husk altid at bide mærke i ÅOP. 

4. Udbetaling

På sammenligningssiderne står der som regel, hvornår du kan forvente at have pengene på din konto – det kan allerede være næste dag.

Online lån bliver ofte udbetalt hurtigt, men ikke desto mindre skal du overveje lånet nøje inden. Trods den korte proces kan du ende i en gældsspiral, der trækker i langdrag, hvis du ikke har tænkt lånet ind i din eksisterende økonomi. 

Finansier din vintergarderobe, barnevogn eller tilbygning til huset med et online lån på et velovervejet grundlag, så du ikke ender i økonomisk klemme. 

Kategorier: Uncategorized