Sponsoreret indhold:

Der er intet værre, end at sidde med internet, som bare ikke kører som det skal. Derfor har vi samlet nogle måneder hvorpå du kan sikre dig, at dit internet ikke lagger, eller hakker som det hedder, hvis man ikke er gamer.

Sørg for, at du har hurtigt nok internet

Det første man bør gøre, hvis man vil sikre sig mod langsomt internet, er at sikre, at man har en hurtig nok forbindelse, til det man ønsker at bruge den til. Derudover skal man sikre sig, at den er hurtig nok til det antal brugere, som skal benytte sig af den.

En god tommelfingerregel er, at man som minimum skal bruge 8mbit til hver enhed, som man skal bruge på nettet. Dette gælder altså mobiler, tablets, computere, bærbare og fjernsyn. Alle enheder der går på nettet, skal gerne have adgang til 8mbit forbindelse uforstyrret.

Er din router god nok?

Det er ikke alle routere, som kan sende forbindelsen ud gennem portene, hvis man har en for hurtig forbindelse. Nogle af de ældre routere er nemlig begrænset til 100mbit pr. port, og derfor skal man sikre sig, at det ikke er en af dem man har, hvis man som eksempel har en gbit forbindelse.

Hvis du er i tvivl om, om din router er god nok, så kan du søge på den på internettet, og finde specifikationerne på den. Her vil du kunne læse, hvor hurtigt internet den understøtter, og om den understøtter den forbindelse du har.

Hvis du skal finde en ny router, så anbefaler vi, at du læser en router test, hvor de har testet et væld af forskellige routere på markedet.

Bruger du en kablet forbindelse?

Hvis du bruger en forbindelse, som kører på trådløst internet, så vil du helt automatisk mærke et tab i forbindelse. Dette betyder, at du som udgangspunkt skal bruge en kablet forbindelse, hvis du vil være helt sikker på, at forbindelsen er stabil og hurtig.

Når du bruger en trådløs forbindelse, så vil du kunne opleve udfald, hvis der er forstyrrelser i luften. Dette betyder som eksempel, at hvis man tænder en mikroovn, så kan forbindelsen ryge fuldstændig, da strålingen fra mikroovnen går ind og blokerer for den trådløse forbindelse.

Tykke vægge og ting af metal vil også være en faktor. De blokerer nemlig forbindelsen, så den ikke kan komme igennem, hvis du er på trådløs. Derfor er dette også en faktor, som du skal tage forbehold for.

Bruger du det rigtige internetkabel?

Når du bruger et internetkabel, så er det vigtigt, at du bruger det rigtige. Dette skyldes, at det ikke er alle kabler, som understøtter hurtige forbindelser. I dag er det dog mest normalt, at man får et cat5e kabel med, når man køber en router eller andet. Dette kabel understøtter forbindelser på op til 1000mbit.

Som udgangspunkt skal du derfor blot sikre dig, at kablet som minimum hedder cat5e eller har en højere værdi end 5. Hvis dette er tilfældet, så er du godt på vej til, at kunne udnytte hele din forbindelse.

Kategorier: Off topic