Det kan være svært at danne sig et ordentligt overblik over de mange forskellige muligheder man har for at låne penge i Danmark. Man kan låne mange forskellige steder, og til meget forskellige vilkår. Det er nemlig ikke det samme at låne penge hos familien, i banken, ved de mange forskellige institutioner der tilbyder kredit, eller specifikke virksomheder der udelukkende tilbyder lån.

Uanset hvilken retning du vælger, er det vigtigt at have styr på sagerne når man ønsker at tage et lån, for det kan hurtigt blive en dyr affære. Og samtidig bør du også sætte dig ind i de forskellige typer lån der findes, både hvad angår renter og afdrag, men også i forbindelse med samlede omkostninger m.m.

Derfor vil vi i denne guide gennemgå den bedste platform til sammenligning af finansielle tjenester på internettet, der giver dig alle de oplysninger du har brug for, og lader dig sammenligne lån og vilkår nemt og hurtigt.

Hvordan fungerer disse tjenester for sammenligninger?

Der findes flere sider på nettet der tjekker omkostninger og vilkår for lån i landet. For eksempel er sammenlign med Lånio.dk en hjemmeside der indhenter oplysninger omkring lånetilbud fra adskillige banker rundt omkring i Danmark, og på en overskuelig måde viser dig et overblik der sikrer at du kan finde det bedste tilbud på markedet.

Denne side er et godt redskab til at navigere de mange tilbud og vilkår man kan komme ud for, fordi denne side er uvildig og ikke er knyttet til en specifik bank, og på skrivende stund kan du blandt andet sammenligne lån mellem:

●     Ferratum

●     Re:member

●     Unilån

●     Modus Finans

●     Express Bank

●     Resurs

●     SparXpres

●     Nord Credit

 Lånio.dk har samtidig en lang række forskellige typer lån du kan vælge mellem, såsom:

●     Samlelån

●     Billån

●     Privatlån

●     Forbrugslån

●     Erhvervslån

●     Indskudslån

Der findes også andre sider end Lånio.dk, såsom Mikonomi der tilbyder at sammenligne mere end 15 online lån her. Disse to nævnte tjenester er blandt vores favoritter, siden de kommer hele branchen rundt, og har mange forskellige typer lån og banker involveret i deres beregninger.

Hvad skal man være opmærksom når man skal tage et lån?

Der er en række termer og begreber du bør kende til når du overvejer at optage et lån. Det sikrer at du er fuldt ud forstået med hvad det kommer til at betyde og koste for dig, både hvis du betaler til tiden, men også hvad der sker hvis du ikke har råd til at afdrage på lånet en måned eller to.

ÅOP

Kort sagt står ÅOP for Årlige Omkostninger i Procent. Det er en nem og hurtig måde at få en idé om hvor meget dit lån vil koste. Jo lavere dette tal er, jo mindre vil dine samlede udgifter være på.

Det betyder dog ikke nødvendigvis at du også betaler et mindre beløb om måneden af på lånet, blot at når lånet er betalt ud, så har du betalt mindre med en ÅOP på 5%, end ved en ÅOP på 15%.

Rente

En anden vigtig faktor er selve renten. Ofte vil denne hænge sammen med ÅOP, så en lavere rente resulterer i en lavere ÅOP.  Hvis du låner 10.000 kroner til en rente på 10%, skal du som minimum betale de 10.000 kroner tilbage, plus 1.000 kroner yderligere som omkostning for selve lånet.

Låntypen

Der er stor forskel på et forbrugslån og et indskudslån for eksempel. Hvis du får oprettet et forbrugslån, kan du frit råde over hvordan pengene skal benyttes. Men i tilfælde af et indskudslån, bliver du lånt pengene til at betale indskud til din nye bolig, og du kan derfor ikke bruge lånet på en ny bil eller lignende.

Konklusion

Der findes mange andre begreber man bør sætte sig ind i, end dem vi har nævnt ovenfor. Hvis du stadig ønsker at lære mere om hvad man bør vide inden man låner penge, så kan denne guide til hurtige og sikre online lån være en god hjælp.

Uanset hvad er det en god idé at benytte en tjeneste til sammenligning af lån og omkostninger, da du her kan finde frem til det bedste tilbud, hvilket kan spare dig mange tusinde kroner om året. Held og lykke!

Kategorier: Off topic