3 overvejelser, du bør gøre dig, før du starter virksomhed

Sponsoreret indhold:

Når du skal starte din egen virksomhed, er det væsentligt, at du gør dit forarbejde grundigt. Enhver virksomheds succes afhænger af, at de rigtige valg bliver truffet – og her er det særligt vigtigt, at du kommer godt fra start.

Programmer som Løvens Hule og Vejen til Seier har været medvirkende til at gøre iværksætteri mere populært end nogensinde før. Flere og flere siger deres job op for at prøve lykken som iværksættere.

Desværre er det ikke alle, der lykkes. Det skyldes ikke mindst, at der bliver truffet de forkerte beslutninger undervejs. Ikke desto mindre kan dette dog undgås, hvis du gør dit forarbejde grundigt, før du stifter virksomhed.

Herunder følger en række overvejelser, du bør gøre dig, før du beslutter dig for at stifte virksomhed. Hvis du gør dit forarbejdet ordentligt, får du langt større chance for at lykkes som iværksætter eller selvstændig.

#1: Hvorfor vil du starte virksomhed?

Det første, du skal overveje, er, hvorfor du har en drøm om at starte din egen virksomhed. Livet som iværksætter er fyldt med forudindtagede holdninger om, at man tjener en fed hyre, samtidig med at man er sin egen chef.

Hvis du drømmer om ultimativ frihed, når du starter som selvstændig, bør du stoppe op. Det er rigtigt, at du ikke har nogen chef – til gengæld har du det fulde ansvar for medarbejdere, leverandører og kunder, og det er en stor forpligtelse.

#2: Hvilken virksomhed vil du starte?

Når du har vurderet, om du starter virksomhed på det rigtige grundlag, skal du overveje, hvilken virksomhed du vil starte. Vil du starte en lille freelance-virksomhed, hvor det kun er dig selv, eller har du ambitioner om at starte en stor virksomhed med mange ansatte?

Uanset, hvilken virksomhed du vil starte, gælder det om at vælge den rigtige virksomhedsform. Hvis du vil starte som freelancer uden ambitioner om at skalere, kan du typisk nøjes med en personlig virksomhed som eksempelvis enkeltmandsvirksomheden.

Har du større ambitioner, bør du i stedet vælge et anpartsselskab eller aktieselskab. Oprettelse af anpartsselskab er forholdsvist smertefrit, omend det typisk kræver, at du involverer en advokat eller revisor i processen.

#3: Hvordan vil du få kunder? 

Du har stiftet din virksomhed, og du er nu kommet et langt skridt på vejen – men du er bestemt ikke i mål endnu. Nu skal du til at skaffe kunder, og det kræver, at du har lagt en strategi for, hvordan du lykkes med det.

Læg en detaljeret strategi, der beskriver, hvordan du vil få dine første kunder, og hvordan du på sigt vil skalere virksomheden. I starten får du typisk ikke dine drømmekunder, men det vil typisk ske hen ad vejen, hvis du har en velovervejet salgsstrategi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *