Cellegummi er en isoleringsmateriale der benyttes til isolering af varme- og kølerør. Når man arbejder med cellegummi, får man et materiale der har en lukket cellestruktur, hvilket gør at materialet virker som en dampspærre. Derfor er cellegummi et forrygende materiale at arbejde med, når man taler om isolering af varme- og kølerør. Ved isolering af kanaler, beholdere eller rør i et køleanlæg, er cellegummi et godt element at bruge, da det forebygger at der dannes kondens, hvilket i sidste ende vil være energibesparende. Det har både miljøet og pengepungen gavn af.

Der er forskellige producenter på markedet indenfor cellegummi, men ArmaCell og Rockwool er det der hovedsageligt bliver brugt. Da de har gode isoleringsevner, som gør sig gældende når man arbejder med isolering af varme- og kølerør. ArmaFlex er den producent der har brugt flest penge på at producere produkter efter kunders efterspørgsel, så derfor er de et af de fortrukne valg når der skal isoleres.

I cellegummi er cellerne diffusionstætte, hvilket gør cellegummi særdeles brugbart til isolering af kolde installationer. Ved teknisk isolering af installationer, som rørisolering og maskiner i varme- og kølesystemer, er cellegummi oftest det materiale der bliver benyttet som isolering. Når cellegummi skal benyttes til isolering af kølesystemer, er det vigtig at det er diffusions sikkert, altså at produktet er damptæt. For at sikre diffusionstætheden skal de forskellige isoleringsmateriale limes sammen. Det er vigtigt at være opmærksom på at anvende det rette lim til opgaven, da noget lim kan indeholde spor af opløsningsmiddel.

Cellegummi leveres som færdige isoleringsprodukter, i form af slange eller plader i forskellige tykkelser. Slangerne findes også i forskellige længder, så det kan tilpasses efter isoleringsarbejdet. Som alt andet på markedet, så bliver cellegummi også produceret rundt om i hele verden. En god indikator på om du har fundet den rette isolering til opgaven, skal du have isoleringsevnen for øje, også kaldet lambda værdien. Jo lavere lambda værdien er jo bedre isoleringsevne får du.

Kategorier: Off topic

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *