Er WordPress det rette CMS-system for dig?

Står du overfor at skulle bygge en ny hjemmeside, står du samtidig også overfor et valg ift. hvilket CMS-system, din hjemmeside skal bygges i. Og det er ikke helt ligegyldigt hvilket CMS-system du vælger. Valget afhænger blandet andet af hvilken type hjemmeside, du vil bygge, og hvor stor din hjemmeside skal være.

Et af de mest populære CMS-systemer er WordPress. WordPress startede oprindeligt som et enkelt CMS-system til bloggere, men er siden vokset sig kæmpestort, og kan i dag bruges til mange forskellige typer af hjemmesider.

Nemt at komme i gang med

En af de store fordele ved WordPress er, at det er nemt at komme i gang med. Selv med begrænset viden indenfor CMS-systemer vil de fleste kunne lære det mest grundlæggende – og have deres første, mindre side oppe at køre – i løbet af en weekend. WordPress er bygget simpelt op, da det består af et ”råt” CMS-system, hvortil du kan købe et tema, der hjælper dig til at designe hjemmesidens frontend.

Plugins

Derudover er plugins også en elementær del af WordPress. Plugins er små programmer, som du kan installere i dit WordPress-CMS. Disse små programmer hjælper dig med alverdens ting. Det kan f.eks. være, at du gerne vil have en kontaktformular på din hjemmeside. I stedet for at skulle kode en kontaktformular selv, kan du i stedet downloade et gratis plugin, der installerer en kontaktformular på din side for dig – nemt og bekvemt.

Der findes plugins til stort set alle tænkelige opgaver og udfordringer på en hjemmeside, og de er derfor en uundværlig del af WordPress, når du skal bygge nye funktioner på din hjemmeside.

Hvornår er WordPress det rette valg?

Ovenstående spørgsmål findes der flere holdninger til, men de fleste deler nok den holdning, at WordPress først og fremmest er en rigtig god løsning, hvis du enten har et begrænset budget, eller skal bygge en mindre side. Det sagt, så findes der også masser af store hjemmesider, som er bygget i WordPress.

WordPress kan imidlertid også have sine begrænsninger. Skal du bygge en stor hjemmeside, der skal kunne håndtere mange forskellige opgaver og samtidig have en stor grad af specialtilpasning, vil du ofte være bedre tjent med at vælge et alternativt CMS-system. Vil du f.eks. bygge en platform til CFD-handel magen til Saxo, er WordPress ikke det optimale valg. I en sådan situation bør du i stedet rådføre dig med et webbureau.

Samlet set er WordPress altså et glimrende CMS-system til langt de fleste opgaver. Skal du bygge en meget stor hjemmeside, bør du imidlertid overveje, om ikke et andet CMS-system vil være den rette løsning i netop dette tilfælde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *