Gode råd til privatøkonomi – sådan skaber du overblik

Dette er sponsoreret indhold

Et af de emner vi danskere bekymre os mest om i 2020 er vores privatøkonomi. Er der penge nok sidst på måneden, når alle regninger er betalt, og hvordan sparer man op i tider, der ikke lige frem ser lovende ud for verdensøkonomien. Faktisk er der rigtig mange, der bekymrer sig uden grund, da deres økonomi egentlig er udemærket – de mangler blot noget struktur og overblik over, hvad de egentligt talt bruger deres penge på.

 

I denne artikel deler vi ud af et par gode råd til fundamentalt at forstå sin privatøkonomi, og hvordan man kan tjene flere penge i fremtiden. Vi kigger på, hvor man kan spare allermest samt, hvordan man kan investere sig ind i en lysere fremtid. Hvis man er presset økonomisk og måske har en verserende ubetalt regning hængende overhovedet, er det nærliggende at kigge på en Kviklånsoversigt, så man kan finde ud af, hvor man kan låne penge billigst. De lånebeløb her i kviklånsoversigten er typiske penge, der godt kan tjenes ind igen, og derfor skal man ikke nødvendigvis bekymre sig, hvis man har ét enkelt lån kviklån. Det kan sagtens lykkes at oparbejde en fornuftig økonomi alligevel – læs med og bliv klogere på, hvordan du kan komme på ret køl med økonomien igen.

Sørg for at lægge et budget – det skal du holde dig indenfor

Det allerførste du skal gøre for at finde ud af, hvor alle dine penge forsvinder hen, hver eneste måned, er at lægge et ordentligt budget, hvor du har alle udgifter og indtægter med. Det er nemlig helt fundamentalt for at have en god økonomi, at du ved, hvor dine penge kommer fra og forsvinder hen. Læg først alle dine indtægter (løn, su, boligstøtte, børnepenge mv.) sammen, så du har et indblik i, hvor mange penge du har udbetalt, hver eneste måned. Dernæst kigger du på hvilke faste udgifter du har hver eneste måned (husleje, forsikringer, abonnementer mv.) og lægger dem sammen. Det giver dig to beløb, som du skal trække fra hinanden for at finde dit rådighedsbeløb – så ved du hvor mange penge du har tilbage på kistebunden til mad, transport, diverse og alt andet du bruger penge på.

Tag ekstravagter og invester dine penge til fremtiden

Hvis du gerne vil have lidt ekstra på kistebunden, så kan du enten tage flere vagter på arbejdet eller begynde at interessere dig for investeringer. Sådan kan du sikre dig selv økonomisk på den lange bane. Sæt dig ned og begynd at interessere dig for aktier, kryptovaluta eller ejendomshandel, og find ud af, hvordan du skal sammensætte din investeringsportfolio. På den måde kan du skabe meget mere økonomisk frihed for dig selv på længere sigt, hvis du binder dine penge til f.eks. aktier eller kryptovaluta. Det virker måske risikofyldt, men faktisk taber du penge ved bare at have dem stående på en bankopsparing, når renten er så latterlig lav. Pengene bliver over tid mindre værd, så derfor er det en god idé at investere dem i aktiver.

 

Den australske forretningsblogger Tim Denning, der har over 20+ års erfaring fra finansverden og skriver for Business Insider og CNBC har opstillet en model for, hvordan en investeringsportefølje burde se ud. Ifølge ham bør man sprede sine investeringer, så man har flere forskellige heste at spille for, og derfor skal man ikke udelukkende satse på ét investeringsaktiv. Tim Dennings model for investeringer ser således ud:

  • Guld 5 %
  • Digital Valuta 5 %
  • Obligationer 20 %
  • Ejendomme 30 %
  • Aktier 30 %

Modellen er naturligvis vejledende og kan selvfølgelig variere fra individ til individ, men er et godt udgangspunkt, hvis man vil igang med at investere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *