Hver vinter samler millioner af amerikanere sig omkring deres fjernsyn for at se Super Bowl. Men også i resten af verden kigger vi spændte med og sidder på kanten af stolen når spændingen stiger. Man kan ikke finde det markeret i nogen kalender, men Super Bowl Sunday er en uofficiel mærkedag i USA og er en af de mest sete sportsbegivenheder på TV.

Næste kamp er 7. februar 2022 kl. 00.30 mellem Los Angeles Rams og New England Patriots og vi guider dig til hvordan du kan se med fra sofaen derhjemme.  

Sådan kommer du til at livestreame Super Bowl

Er du en af dem som er fan af NFL og gerne vil se Super Bowl, så har du sikkert, som så mange andre, mødt nogle udfordringer når det kommer til at streame det. Hvis du har abonnement på Viaplay så kan du se med der, men hvis du nu ikke har det, så kan du se med via en VPN-forbindelse. Det er nemlig sådan at du for eksempel på CBS Sports kan streame det ganske gratis.

Det kan en VPN hjælpe dig med.

Forsøger du at streame fra CBS med din danske IP-adresse vil indholdet være blokeret, hvorimod hvis du bruger en VPN, kan du sætte din lokation til at være USA og dermed får du adgang til at se med på kampene.

Hvis du gerne vil vide mere om præcis hvordan du gør det, så læs med videre.

Sådan virker en VPN

 

Det er simpelt. En VPN er en enkel måde at beskytte dit privatliv online og få fuld adgang til indhold over hele verden.

VPN står for Virtuelt Privat Netværk, en VPN-udbyder har servere over hele verden og når du tilgår internettet via din VPN, så krypterer du din online aktivitet og får det til at se ud som om at du er på den lokation du har valgt med din VPN.

Det betyder at du kan bruge populære apps og streamingtjenester som ikke er tilgængelige i dit eget land.

Med et par hurtige klik og hele verden er åben for dig, uanset om du streamer film og TV som ikke er tilgængeligt der hvor du er, shopper efter gode tilbud online eller noget helt tredje.

Med VPN går din internettrafik igennem en sikker tunnel som holder din onlineaktivitet privat – inklusiv på offentlige Wi-Fi hotspots.

En VPN er nem at bruge: Download din VPN-udbyders app på din router, tablet, computer eller telefon og vælg så din foretrukne lokation – læs med nedenfor præcis hvordan du gør det.

[elementor-template id="857"]

Download en VPN-tjeneste

Når du har fundet en VPN-tjeneste hvor pris og brugerflade passer til dig så er det ganske enkelt at tilmelde dig tjenesten og downloade appen, men afhængig af hvordan du ser TV i dit hjem er der lidt forskellige måder du skal downloade appen på.

Download VPN til dit Smart TV

Er du så heldig at have et Smart TV vil du i langt de fleste tilfælde kunne installere din VPN direkte på din enhed som en app på lige fod med Netflix o.l. Når du så ønsker at se TV via din VPN, starter du ganske enkelt med at aktivere din VPN og derefter går du ind på den platform du ønsker at streame. Hvis du ikke får mulighed for at installere din VPN direkte på dit Smart TV så benyt enten din VPN via Chromecast, din router eller din laptop. Se nedenfor hvordan du gør det.

setup vpn apple tv

Download VPN til dit Apple TV

Rent teknisk tillader Apple TV-boksen ikke VPN-software, men du kan omgå det ved at installere din VPN på den router som TV’et benytter til streaming af indhold.

Det er en indirekte måde at bruge VPN på dit Apple TV. Se hvordan du installerer VPN på din router her (LINK)

Når du har installeret din VPN på din router, er der et par enkle trin tilbage førend du er klar til at streame via din VPN.

  1. Gå ind i Indstillinger på dit Apple TV
  2. Vælg Netværk
  3. Derefter vælger du Wi-Fi forbindelse, eller kablet forbindelse, hvis det er forbundet via et Ethernet kabel.
  4. Klik på Konfigurér DNS
  5. Sæt indstillingen til Manuel
  6. Indtast DNS server IP’en som din VPN har givet dig. Og tryk på Færdig.

Nu kan du bruge dit Apple TV via din VPN.

Download VPN til Chromecast

Hvis du bruger Chromecast til at streame TV på din enhed skal du opsætte din VPN via routeren som dit TV benytter til streaming af indhold. Se hvordan du gør her (LINK)

Download VPN til din laptop

Når du har tilmeldt dig din foretrukne VPN-tjeneste skal du sørge for at logge ind på tjenesten via din browser.

Tryk derefter på Download (afhængig af tjenesten kan dette være på forsiden eller inde på dit dashboard.)

Efter tjenesten er downloadet kan du se den i dine downloads og skal herefter blot installere. Når installationen er gennemført, logger du ind med dine loginoplysninger og kan nu streame og browse på internettet via din VPN.

Download VPN til din router

Routere er forskellige så derfor er det vigtigt at du starter med at sætte dig ind i om din router er kompatibel med VPN. Er den det følger du derfra disse enkle trin:

  1. Log ind på din router – Brug brugervejledningen til din router, eller kontakt alternativt din udbyder for at få adgang til indstillingerne på den måde. I langt de fleste tilfælde får du adgang til routeren ved at indtaste din IP-adresse i adressebjælken.
  2. Opsætning af din router – Mange routere har en indbygget VPN-funktion, mens andre skal rekonfigureres i indstillingerne for at kunne sende trafikken igennem en VPN-router. Du finder information om hvordan du gør via brugervejledningen til dit produkt eller på producentens hjemmeside.
  3. Testkør – Når du er færdig med din opsætning, kan du teste systemet og se om det virker.

Se Super Bowl live

Med din VPN på plads er du klar til at se Super Bowl.

Sæt din region til United States og stream det fra CBS Sports eller hvis du ønsker dine kommentarer med britisk accent, så kan du sætte den til Storbritannien eller Irland og se med på BBC One eller Sky Sports.
Alle tre kanaler er gratis.

Happy Super Bowl.