Guide: Sådan vælger du dit internet

Dette indhold er sponsoreret

De fleste bruger internettet flere gange dagligt og ofte både på arbejdet og i fritiden, hvorfor internettet for mange altså er helt uundværligt. Det er derfor også vigtigt at have en god bredbåndsforbindelse, hvis du bruger internettet meget. Dog kan det være vanskeligt at vurdere, hvad der er der det bedste valg af internet til dit forbrug. Det afhænger nemlig af forskellige faktorer, såsom hvor mange I er i husstanden, og hvad I hver især bruger internettet til.

Hvad er bredbånd?

I daglig tale bliver alle internetforbindelser kaldt for bredbånd. Bredbånd forbindes med meget høj hastighed på internettet. Det gør det fordi, at bredbånd opstod i kraft af, at internettet blev lanceret. Man kan dermed sige, at bredbånd og internettet hører sammen.

Bredbåndsforbindelser

Bredbåndsforbindelser kan etableres på forskellige måder. Der findes både fiberforbindelser og forbindelser gennem telefonstikket, TV-kablet eller din mobile enhed. Du får det hurtigste forbindelse ved at vælge en fiberforbindelse, hvorfor fiberforbindelser også betragtes som det bedste internet. Fiberforbindelser er meget hurtigere end andre bredbåndsforbindelser, fordi fiberforbindelser leverer data gennem et lyslederkabel og dermed med lysets hastighed. Det er dog ikke alle, som kan få en fiberforbindelse, fordi fiberkablerne endnu ikke er lagt ud over hele landet. Derfor bør du først undersøge, om du har adgang til fibernet, der hvor du bor, inden du bestiller en bredbåndsforbindelse.

Internethastighed

Det kan være svært at finde ud, hvilken internethastighed, som du skal vælge. Selvom det måske er fristende at vælge den hurtigste hastighed, er det ikke nødvendigvis sikkert, at der er behov for det.

Internethastighed bliver målt i Mbit/s, hvilket er en forkortelse af megabit per sekund. Nedenfor kan du få et overblik over, hvor meget Mbit/s en enkelt person på forbindelsen bruger til forskellige internetaktiviteter.

  • 2 Mbit/s: Facebook, internetbrug og andet let brug
  • 2 Mbit/s: Streaming af musik – eksempelvis på streamingtjenesten Spotify
  • 5-10 Mbit/s: Streaming af videoer i HD – eksempelvis på streamingtjenesten Netflix
  • 20 Mbit/s: Spille online
  • 50 Mbit/s: Download af store filer og online backup

Hvis du bor sammen med andre, som også er koblet til bredbåndsforbindelsen, bør du have en højere hastighed. Hvis du for eksempel bor i en husstand på fire personer, som hver især bruger internettet til noget forskelligt, vil det kræve en hastighed på mindst 50 Mbit/s for at I alle har en god nok forbindelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *