Kan du som Mac-bruger ikke se din placering/IP-adresse?

Her på MinIP.dk kan du på normal vis se din ip-adresse og lokalitet, som bl.a. fungerer som dit digitale fodaftryk på internettet og større netværk. Men visse Mac-brugere kan ikke se deres placering/IP-adresse her på MinIP.dk, hvilket kan skyldes flere årsager.

Oftest har ovenstående problemstilling noget at gøre med dine indstillinger inden for lokalitetstjenester i OS X og Safari.

 

Hvordan bestemmes din lokalitet på Mac?

De netop omtalte lokalitetstjenester er det, der muliggør diverse hjemmesider og programmer at opsamle og benytte oplysninger, som er knyttet til din computers lokalitetsdata.

Nærmere bestemt efterlader dit lokale Wi-Fi-netværk oplysninger om hvor du befinder dig, men dette sker på en måde, hvor du ikke kan identificere nærmere personligt.

Ovenstående har samtidig også noget at gøre med, hvor ofte du tillader websider og programmer at bruge din aktuelle lokalitet. Hvis du vælger at tillade dette, siger du samtidig ”ja” til deres politik og betingelser for brug af oplysninger og anonymitet.

 

Sådan aktiverer du lokalitetstjenester i OS X Mountain Lion eller nyere versioner

Ønsker du at slå dine lokalitetstjenester til, så læs mere under dette punkt, hvor vi guider dig frem.

  • Allerførst skal du gå ind i Apple-menuen og vælge punktet ”Systemindstillinger”.
  • Dernæst skal du under ”Systemindstillinger” klikke på ”Sikkerhed & Anonymitet ”-symbolet
  • Nu skal du klikke på ”Anonymitet”.
  • Hvis du her oplever, at der er en låst hængelås i venstre hjørne, kan du klikke på den låste lås og indtaste dit administratornavn og adgangskode – På den måde kan du låse hængelåsen op.
  • Vælg nu punktet ”Lokalitetstjenester” og marker i feltet ”Slå lokalitetstjenester til”.

 

OBS: Under fanen ”Anonymitet” (under ”Sikkerhed & Anonymitet”) kan du se hvilke programmer, du har tilladt at anvende lokalitetstjenester.

 

Hvad er værd at bemærke, når du bliver spurgt om deling af lokalitetstjenester på din Mac?

Du bliver måske ofte spurgt, om du vil dele din lokalitet med de websteder, du besøger i Safari, hvilket kan være en fordel for dig at sige ”ja” til. Og hvorfor så det?

Hvis du deler din lokalitet med de hjemmesider du besøger, kan det give dig fordele, hvis du efterspørger lokale ydelser. F.eks. hvis du har brug for at finde den nærmeste kaffebar, tankstation eller apotek i den by, du befinder dig i.

Når hjemmesiden spørger dig om du vil dele din lokation med dem, får du altid muligheden for at trykke ”Tillad” eller ”Tillad ikke”, ligesom du kan afkrydse, at hjemmesiden skal huske dit valg om lokationsdeling i det kommende døgn.

 

En anden fordel ved at have slået lokalitetstjenester til er, at din tidszone automatisk opdateres efter hvor du befinder dig. Er dette ikke automatisk slået til, kan du gøre dette under ”Dato & tid” i systemindstillinger, hvor du derved skal afkrydse i punktet ”Indstil tidszone automatisk vha. den aktuelle placering”.

Ønsker du ikke at dele din lokale placering med hjemmesiden, kan du også vælge dette. Så går du blot ind i ”Indstillinger i Safari”, ”Anonymitet” og trykker på ”Afvis uden at spørge”.

 

Følg ovenstående guide, og se om det ikke virker, når det kommer til at se din placering og IP-adresse her på MinIP.dk.

Hvis det mod forventning ikke skulle virke, kan du læse mere om lokalitetstjenester på Apples website: https://www.apple.com/dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *