Sådan navigerer du rundt mellem internetudbydere

Annonce

Der kommer tit nye internet- og teleudbydere på markedet, som hævder at have de bedste produkter og pakkeløsninger til privatforbrugere. Samtidig er der mange internetudbydere, som konkurrerer med lave priser, men betyder dette egentlig at man går ned på kvalitet? Her er en gennemgang af ting, du kan holde øje med, når du vælger din internetudbyder.

Hold dig opdateret med nye tilbud
Mange af de største udbydere opdaterer ofte deres internetpakker med bedre produkter og tilvalg, og sommetider nedsætter de også priserne for de samme internethastigheder. Men hvis du har en gammel bredbåndsløsning, er det ikke nødvendigvis givet, at tilbuddet automatisk gælder dit abonnement.
Derfor er det fornuftigt at følge med i din udbyders produktlinje og særligt holde øje med eventuelle sæsontilbud. For mange er det endda muligt at spare penge ved at skifte til en højere internethastighed hos egen udbyder – her er det bare et spørgsmål om at tage kontakt til udbyderen.

Tjek dækningen i dit område
Det sidste årti har internetudbyderne i høj grad forbedret deres dækning af hele Danmark. Hvis du bor i en mindre by eller i et landligt område, kan det til gengæld stadig svare sig at tjekke dækningen i dit lokalområde, før du binder dig til et abonnement. Dækningen for bestemte område varierer nemlig mellem udbyderne, og en del af udbyderne får nemlig stadig kritik for ikke at dække hele landet grundigt nok.
Den nemmeste måde at undersøge det på er ved at finde et dækningskort for den pågældende udbyder, som viser et farvekodet kort over, hvor forbindelsen er stærkest.

Bonusser og fordele
Hvis musik- eller filmstreaming er noget for dig, er det også noget, som ofte varierer mellem abonnementer på tværs af udbydere. Nogle udbydere inkluderer en enkelt streamingtjeneste som Spotify eller Viaplay i deres internet- eller mobilabonnement, sommetider også i deres billigere pakker. Her kan der både være tale om en forlænget prøveperiode eller et fast tillæg til dit abonnement.

Sammenlign det hele
Hvis din ideelle internetudbyder først og fremmest er et spørgsmål om pris, så behøver du ikke nødvendigvis at klikke dig ind på hver enkelt hjemmeside og se alle deres abonnementer. Der findes mange prissammenligningssider, som samler bredbånds-, telefoni- og tv-løsninger et sted, og sorterer dem efter pris. Derudover tager mange af siderne også udgangspunkt i din adresse, så du kun får vist de abonnementer, som dit område er dækket af, hvilket kan spare dig en del tid med at finde det rette abonnement. Her kan du også få et hurtigt overblik over eventuelle bindingsperioder og selvfølgelig hastigheden i mbit/s.

Gældsbevis – når uheldet er ude
Med de ovenstående løsninger skulle det gerne være nemmere at vælge et internetabonnement, som er økonomisk overkommeligt for dig. Hvis økonomien er presset, skal det også nævnes, at det er klogest at vælge et abonnement, som hurtigt kan opsiges, hvis det bliver nødvendigt. Hvis uheldet derimod er ude, og du ikke har fået betalt dit abonnement over en længere periode, kan det blive nødvendigt at underskrive et gældsbevis. Et gældsbevis er et juridisk dokument mellem to parter, som gør rede for, hvordan et beløb skal tilbagebetales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *