Sponsoreret indhold:

Vi er alle mere eller mindre afhængige af internettet, og vi bruger det til mange vigtige og mindre vigtige ting. Derfor er det også vigtigt at overveje, hvordan vores online aktiviteter kan være interessante for andre, og hvad vi kan gøre for at skjule dem.

Vi bruger nettet hele tiden, og vi udfylder en masse informationer, når vi registrerer os forskellige steder eller køber ting online. Vi skriver vores personlige oplysninger og sågar vores kreditkortoplysninger uden at blinke. Der bliver konstant indhentet informationer om os, når vi bruger nettet. Det kan skabe en ubehagelig fornemmelse af at blive overvåget, men heldigvis er der nogle ting man kan gøre for at få mere sikkerhed i sine online aktiviteter.

Fra adresse til IP

Førhen har en adresse kun været forbundet med den fysiske bopæl. Der var det kun dem man kendte, som skulle vide, hvor man boede. Eller selvfølgelig posten og ved eventuelle pakkeforsendelser, hvor det naturligvis er nødvendigt at oplyse adresse for eksempel på et GLS pakkelabel. Men i dag taler vi om IP-adresser, som fortæller noget om vores placering online. Det kan være svært at forstå, hvorfor det skulle have interesse for andre end os selv, men det kan det altså sagtens have. Det kan hjælpe virksomheder med kommercielle interesser, og det kan have interesse for hackere. Hvis du gerne vil sikre dig mere online sikkerhed, er det bedste råd at installere en VPN.

Installer en VPN

En VPN er en rigtig god måde at sikre din internetsikkerhed. VPN står for Virtual Private Network. Den fungerer således, at den skjuler din IP-adresse, så det er umuligt at se, hvor du opholder dig. Det kan skabe langt mere sikkerhed for dig, da det begrænser, hvem der har adgang til dine data. Vigtigst af alt kan det beskytte dig fra eventuelle hackerangreb og mindske risikoen for at blive berøvet via nettet. Som skrevet, udfylder vi ofte vores betalingsinformationer på forskellige hjemmesider.

At din IP-adresse og dine bevægelser online kan forblive skjult, er brugbart på mange måder. Det kan være, at du vil tilgå en indhold, som ikke er dansk. Med din VPN kan du tilgå alle hjemmesider uden at blive blokeret. Udover den skjulte lokation, hjælper en VPN ved at kryptere din data, så de ikke er tilgængelige for andre end dig. Det er selvfølgelig en betryggende tanke, at ingen kan få adgang til dine personlige og økonomiske oplysninger.  

Kategorier: Online Sikkerhed