Tre råd til at melde dig ind i en a kasse

Annonce

Når alt går godt på en arbejdsplads, er det ikke nemt at forestille sig, at man kunne have brug for en a-kasse eller fagforening. Dog kan man være uheldig, og få brug det. Alle burde have en a-kasse, da en a-kasse hjælper dig, når du virkelig har brug for det. Nogle af de ting der er vigtige, når du melder din ind i en a-kasse, er at din a-kasse passer til dit erhverv, at deres tilbud passer til dig, og at du ikke betaler overpris. Er du i tvivl om du har den rigtige a-kasse og fagforening? Eller er du ikke endnu medlem, og mangler du nogle grunde til at melde dig ind? I så fald kan du læse med her, hvor du får tre råd, til at meld dig ind i en a-kasse.

A-kasse og fagforening går hånd i hånd

Vælger man en a-kasse, er der mange firmaer som tilbyder en fagforening oveni. Men hvad er forskellen på en a-kasse og en fagforening? Ved en a-kasse får du ret til dagpenge, som giver dig økonomisk støtte i tilfælde af at du skulle miste dit arbejde. Derudover tilbyder a-kasser også efterløn, som giver dig mulighed for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet 5 år før du rammer pensionsalderen. En fagforening tilbyder dig juridisk hjælp, hvis du skulle have brug for det. Dette kan blot være i forhold til trivsel på din arbejdsplads, men også hvis du ikke får den rigtige løn udbetalt, eller hvis du er blevet usagligt opsagt.

Vælg en a-kasse der kender dit erhverv

Det bedste for dig, er at vælge en a-kasse og fagforening som kender dit erhverv. Der findes rigtig mange forskellige a-kasser og fagforeninger, og flere af dem går ud til mange forskellige erhverv. Dog vil du opleve, at en a-kasse og fagforening som passer til dit erhverv, vil have bedre tilbud for lige præcis dig. Mange a-kasser tilbyder gratis arrangementer, det er derfor vigtigt at arrangementerne passer til dit erhverv. Skulle du være uheldig og få brug for din a-kasse, vil de samtidig hjælpe dig med at finde et nyt arbejde. For at a-kassen kan hjælpe dig bedst muligt med din jobsøgning, er det vigtigt at de kender dit erhverv og forstår dine behov.

Sammenlign fordele og ulemper ved en a-kasse

Når du går på jagt efter en fagforening og en a-kasse, kan du med fordel gøre brug af nogle af de sider, som sammenligner a-kasser. Det kan føles så unødvendigt at betale til en a-kasse i mange år, uden at den er kommet i brug. Ved at sammenligne fordele og ulemper, kan du nemmere beslutte dig for, hvilken a-kasse der passer bedst til dig. Hvis prisen for to a-kasser er den samme, men den ene a-kasser tilbyder flere workshops, foredrag og arrangementer, vil du få mest pengene ved den sidste. Er du ligeglad med arrangementer kan du nøjes med at sammenligne priser, og derved finde en billigere a-kasse. Man betaler normalt et kontingent til sin a-kasse, enten månedligt, kvartalsvis eller årligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *