3 gode råd til online sikkerhed

3 gode råd til online sikkerhed

Annonce

Efterhånden foregår alting online. Alt lige fra at underskrive vigtige fortrolige bankdokumenter til at handle dagligvarer til den næste uge, er for mange en ting, der foregår på internettet. Når så mange handlinger i vores hverdag foretages online, er det derfor også utrolig vigtigt, at man tager sine forholdsregler og gør, hvad man kan for ikke pludselig at stå i en uheldig situation, hvor uvedkommende har fået fingrene i noget, de ikke skulle have haft fingrene i. Du kan læse med nedenfor og få 3 gode råd til, hvordan du kan tage dine forholdsregler for at undgå at komme til at stå i en ærgerlig situation, der ellers kunne være undgået.

1. Mærk efter din mavefornemmelse

Din egen mavefornemmelse og dømmekraft bringer dig faktisk tit overraskende langt. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det i 9/10 tilfælde også sådan det rent faktisk forholder sig. Derfor er en god guideline altid at bruge din sunde fornuft, når du begår dig online på diverse platforme.

2. Lås din computer, når du forlader den

Du er på arbejde og har lige modtaget en vigtig besked i e-boks, som du lige hurtigt vil printe ud. Da du kommer ind til printeren, er der ikke mere printerpapir i, og du skal hele vejen ned på kontoret for at hente en ny pakke. Da du kommer ned på kontoret, ser du, at chefen har glemt at bestille nye forsyninger, og du må derfor selv ind på nettet og bestille dette. Da du har gjort det, går du igen tilbage til din computer, som står ulåst i printerrummet. Pointen med dette eksempel er, at i al den tid, du har brugt på at finde og bestille printerpapir har din computer stået ulåst på et sted, hvor mange højst sandsynligt kommer forbi, og det er ikke altid til at vide, hvem man kan stole på. Det er således vigtigt, at man husker at låse sin computer, så snart man forlader den, uanset hvor længe man måtte være væk.

3. Installér et antivirusprogram

Der findes mange muligheder for at beskytte sig online, men uanset hvad er det altid en god ide at installere et antivirusprogram, der kan forebygge eventuelle vira på din computer. Ved at installere et antivirusprogram har du således taget et stort skridt mod at undgå, at uvedkommende får adgang til din computer og de oplysninger, der måtte ligge herpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *