Annonce

I dag vil mange gerne være forsigtige, når de handler på nettet. Det er der også god grund til at være. Du skal dog også passe på, at du ikke bliver for forsigtig. Fx kan du roligt handle hos en webshop, uden at bekymre dig om, hvorvidt de bruger din IP-adresse til noget. De kan nemlig ikke bruge den til noget.

Der er mange, der er bekymrede for, at det er muligt at finde frem til deres fysiske adresse via en IP-adresse. I denne anledning er dog ikke nogen grund til bekymring. Det er nemlig ikke muligt for en webshop at finde din adresse ved hjælp af din IP-adresse. Derfor er der ikke nogen grund til, at du fx forsøger at skjule den.

Hvis du gør det, så vil der blot være tro om, at du forsøger at svindle. Det ses ofte, at folk svindler med stjålne kreditkortoplysninger osv. Derfor kan du risikere, at din ordre bliver annulleret, hvis du fx bruger en VPN. Det kommer der derfor ikke noget godt ud. Handl med ro i sindet, og med viden om, at din IP ikke kan misbruges.

Hvorfor ønsker folk at skjule deres IP?

Der kan være flere årsager til, at man gerne vil skjule sin IP. De fleste, der gerne vil skjule deres IP, har som regel også noget at skjule. Hvis du ikke har det, så har du ikke noget at frygte. Det er dog ikke kun i tilfælde af, at folk reelt har noget at skjule, da de har et ønske om, at folk ikke skal kende til deres IP-adresse.

Mange har nærmest gjort det til en dyd, at de gerne vil være så skjulte som muligt. Ikke fordi de har noget at skjule, men derimod blot fordi de ikke bryder sig om at blive overvåget. Dertil er der også folk, der ønsker at skjule deres IP, når de laver ’pinlige’ køb på nettet. Det kan fx være i tilfælde af, at de skal købe sexlegetøj.

Hvis det er dét, der gør, at du gerne vil skjule din IP, så er der ikke nogen grund til det. Der er ikke nogen, der kan finde ud af, hvem du er, ud fra din IP. Derfor er der heller ikke nogen, der kan finde ud af, at det er dig, der har købt sexlegetøj. Derfor er der selvfølgelig ikke nogen grund til at skjule din IP i denne anledning.

Men hvad nu hvis, jeg gerne vil skjule min IP?

Er du sikker på, at du gerne vil skjule din IP, når du handler på nettet, er den bedste løsning at gøre brug af en VPN. En VPN får det til at ligne, at du er et helt andet sted, end du reelt set er. Fx kan den få det til at ligne, at du sidder i Amsterdam eller New York, selvom du faktisk sidder i din lejlighed i den danske hovedstad.

Du kan finde mange af disse tjenester på nettet. Få af dem er gratis, men de er sjældent synderligt gode. Det er derfor at finde en VPN, der koster et lille månedligt beløb.

Kategorier: Online Sikkerhed

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *