Annonce

Står du med en gammel mobiltelefon, som du ikke umiddelbart ved, hvad du skal gøre af? Hvis din gamle mobil er gået i stykker, kan du først og fremmest aflevere den på et af de professionelle Iekspert mobilværksteder, der kan reparere smartphones og anden elektronik på en hurtig og billig måde (du kan også sende den ind til dem). Så kan du højst sandsynligt få glæde af din gamle mobil et par sæsoner, måske endda år, endnu. Det er en fordel for dig, der ønsker at leve miljøvenligt, og som samtidig vil spare penge ved at udsætte købet af en splinterny telefon.

Hvis du allerede har købt en ny mobil, og nu blot har den gamle mobil liggende som reserve, er der også andre smarte måder, du kan udnytte den ældre telefon på. Vi skal nu se nærmere på, hvordan du kan lave din egen hjemmealarm med en gammel mobil og en VPN.

Udnyt mobilens kamera

Hvis du vil bruge din gamle mobil som overvågningskamera, kræver det naturligvis, at den har et velfungerende kamera. Det behøver ikke være den bedste og dyreste kamerateknologi, men det kræver som minimum, at den kan optage video i en rimelig kvalitet.

Herefter kan du installere en overvågningskamera-app på telefonen, som er den, der bliver udgangspunktet for din hjemmealarm. Her findes der forskellige muligheder på markedet til både Android og iOS, også udenlandske. Læs altid brugeranmeldelserne, og tjek Trustpilot for tidligere køberes vurderinger. Ideen er herefter at forbinde den gamle og den nye mobil med hinanden, så du kan se data fra den gamle mobil på den nye.

Placer mobilen det sted, du vil overvåge

Find derefter en god placering til den mobil, der skal filme. Det skal altså være et sted, hvor den kan dække det område i hjemmet, du ønsker at overvåge. Husk, at der skal være en stikkontakt i nærheden, så mobilen hele tiden kan være tilsluttet strøm.

Placeringen kommer altså helt an på, hvad det er, du vil bruge hjemmealarmen til. Er det for at lave en hjemmelavet babyalarm? I så fald giver det god mening at placere mobilen over det sted, hvor barnet sover middagslur. Er det i stedet for at tjekke, hvem der kommer ind i din indkørsel? Så kan det være en fordel at placere mobilen højt oppe ude i gangen med godt udsyn ud af hoveddørens glasparti. Husk, at du ifølge lovgivningen kun må overvåge din egen private matrikel – du må derfor ikke placere dit overvågningskamera et sted, hvor du filmer folk ude på gaden eller uden for din private grund.

Hvorfor bruge en VPN?

Når du laver en hjemmelalarm, kan det være en stor fordel at bruge en VPN-forbindelse. VPN står for Virtual Private Network. En VPN er altså kort fortalt et privat netværk. Du kan derfor bruge en VPN til at være mere privat og beskyttet på nettet. Du risikerer således ikke at blive angrebet af for eksempel hackere eller overvåget af internetudbydere, når du har en VPN og derigennem en krypteret internetforbindelse. En VPN sender din internettrafik gennem en sikker server, hvor din aktivitet ikke kan føres tilbage til dig.

VPN’er bliver derfor ofte brugt til særligt personfølsomme data. Videoovervågning af hjemmet vil for mange gå ind under denne kategori. Derfor kan det være en stor fordel, at du bruger en VPN, når du laver en hjemmealarm.

Alternativt: køb et overvågningskamera til hjemmet

Alternativt kan du naturligvis også købe et decideret overvågningskamera til hjemmet. Disse er dog ofte dyre, og uanset hvad kan du få brug for at bruge en sikker VPN. Man har hørt skrækhistorier om, at indbrudstyve har hacket sig ind på overvågningskameraer i private hjem, fordi brugerne ikke har været opmærksomme på, hvor sikker deres internettrafik og forbindelse til overvågningskameraet har været. Her har indbrudstyve blandt andet fået adgang til, hvilke møbler og andre værdigenstande der har været i hjemmet, og de har nemmere kunnet planlægge et indbrud.

Kategorier: Online Sikkerhed

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.