I kølvandet på en række hacker-sager og lækager af persondata hos nogle af verden største IT-firmaer, er vi i stigende grad begyndt at gå op i vores sikkerhed, når vi surfer på nettet.

Når man taler sikkerhed på nettet, inkluderer dette f.eks.

  • Beskyttelse af persondata
  • Beskyttelse af computer mod virus
  • Beskyttelse mod hackerangreb
  • Beskyttelse af børn mod upassende indhold og personer

Det er dog lidt at et arbejde at beskytte sig mod disse ting, når man surfer, og mange glemmer hurtigt at bruge forskellige kodeord, og man kan også hurtigt komme til at trykke på den der mail, der ligner den kommer fra SKAT.

Mange bredbåndsudbydere er klar over dette problem, og derfor er de i stigende grad begyndt at tilbyde sikkerhedspakker som en del af deres bredbåndsprodukt.

Men hvad er egentlig inkluderet i sådan en pakke? Det ser vi på i denne artikel.

Hvad er inkluderes?

Ifølge billig-bredbånd.nu, er det hos 5 ud af 10 bredbåndsudbydere muligt at tilkøbe en sikkerhedspakke. Faktisk er det hos nogle udbydere inkluderet fra start. Du kan se den komplette liste her.

Ved at kigge på sikkerhedspakkerne kan vi se at følgende ting typisk er inkluderet:

Antispam beskyttelse

Denne type beskyttelse, beskytter dig mod spam-hjemmesider og spam-hjemmesider, som udelukkende er ude på at franarre dig informationer eller klikke på suspekte links, der potentiel kan inficere din computer med en virus.

Antispam sørger for at hjemmesider og e-mails som disse, bliver blokeret inden de når frem til dig.

Antivirus beskyttelse

Antivirus er beskyttelse af din computer, og det sikrer skadelige programmer ikke bliver installeret på din computer uden du ved det.

E-mail beskyttelse

Dette er en del af den overordnede antispam beskyttelse, og den sikrer at skadelige e-mails bliver sorteret fra eller i det mindst smidt en ”spam”-mappe i din mailklient.

Firewall beskyttelse

En firewall er en beskyttelse mellem dig on internettet, og det er typisk din firewall der i første omgang beskytter dig mod hackere, der forsøger at tilgå dit netværk.

Anti-ransomware beskyttelse

Randsomware er software, som låser ting på din computer, f.eks. billeder og video, som er uerstattelige for dig, og derefter forlanger en løsesum for at frigive det igen.

Forældrekontrol

De fleste sikkerhedspakker indeholder også en funktion til forældre kontrol, hvor du som forældre, kan kontrollere, hvilke sider man må kunne besøge på jeres netværk derhjemme. Hvis du f.eks. ikke ønsker at dine børn bruger Facebook, kan du lukke ned for det, når de er på jeres hjemmenetværk.

Kategorier: Online Sikkerhed

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *