At automatisere sine investeringer lyder da meget fedt – tænk sig ikke at skulle bøvle med overførsler, manuel udvælgelse af aktier, manglende spredning og diversitet, og alt det andet bøvl ved manuel investering. Og der er en løsning; og den løsning er en investeringsrobot.

Investeringsrobotter – hvad er det?

Bare rolig; du skal ikke bestille en robot hjem, der sidder foran din computer og køber og sælger for dig. Det hele foregår online på forskellige platforme, som investerer for dig, og udvælger de bedste ETF’er og aktier til lige præcis dig.

Når du bruger en investeringsrobot, vælger du ved din oprettelse hvilken risikoprofil du vil have. Flere af tjenesterne udregner også den mest optimale risikoprofil for dig, bl.a. baseret på alder, hvornår du skal bruge pengene og hvor meget is du har i maven. Du kan selvfølgelig selv vælge mere eller mere risiko, hvis det ønskes.

De forskellige investeringsrobotter på markedet

Der findes flere forskellige såkaldte investeringsrobotter på markedet. Lad os gå over de største og mest kendte af dem.

Darwin

Darwin er en investeringsrobot, der er udviklet af BankInvest. Du benytter Darwin ved hjælp af en app, du downloader til din telefon – appen kan downloades på både Android og iPhone. På Darwin-appen er der mulighed for at vælge mellem fire forskellige investeringstilbud, som har fire forskellige risikoprofiler. De fire risikoprofiler er: lav risiko (15% aktier), moderat risiko (35% aktier), middel risiko (60% aktier) og høj risiko (80% aktier). De resterende procenter er obligationer.

June

June er en investeringsrobot udviklet af Danske Bank. June kan tilgås online, på både computeren og telefonen. De har også app til iPhone – Android-appen er de ikke klar med endnu, men June fungerer helt fint i din browser på din telefon. Ligesom Darwin er der her også fire forskellige risikoprofiler, som alle har forskellige aktiebeholdninger. Minimumsgrænsen for investering hos June er blot 100 kroner. Det er ikke et krav at være kunde hos Danske Bank for at kunne bruge June.

Nora

Nora er udviklet af Nordea, og er deres bud på en investeringsrobot. Nora findes ikke som app, hverken på iPhone eller Android, men siden kan tilgås i din browser. Nora adskiller sig fra de andre investeringsrobotter på den måde, at de investerer i ETF’ere, der er lagerbeskattede, og bliver derfor beskattet som kapitalindkomst.

Et krav for at bruge Nora er, at du er kunde hos Nordea.

Nordnets Månedsopsparing

Nordnet udbyder tjenesten Månedsopsparing, og selvom den ikke helt er en investeringsrobot, skal den stadig nævnes. Her vælger du selv dine fonde og/eller ETF’ere, hvor meget hver fond skal udgøre af din samlede portefølje i procent, og et månedligt beløb. Herefter kører alt fuldt ud automatisk. Du sparer bl.a. kurtagen på Månedsopsparingen, og får en mere fordelagtig beskatning, og lavere omkostninger.

Kategorier: Off topic