Det er lettere end nogensinde at oprette en hjemmeside, hvilket også betyder at der florerer mange fupeksempler derude. På trods af, at mange er hjemmesider kan virke harmløse, kan en handel på den forkerte ruinere dig. Derfor er det vigtigt at undersøge hvor man handler, inden man opgiver alle sine kontooplysninger til de forkerte.

 

Undersøg hjemmesiden

Til tider kan et ekstra tjek på hjemmesiden være en kæmpe fordel, da det kan afgøre om den er pålidelig. Kig eksempelvis efter kontaktoplysninger, som telefonnummer, e-mail og firmaets adresse, samt om firmaet er registreret med et CVR-nummer. Manglende oplysninger kan nemlig ofte afsløre fup, da en pålidelig hjemmeside ofte går op i at have disse ting på plads af hensyn til forbrugeren. Desuden kan man ofte også afsløre fuphjemmesider ved at kigge på noget så enkelt som deres ’om os-side’, da den kan være afslørende, hvis den enten er dårlig skrevet eller blot mangler på hjemmesiden. Dog er det nødvendigvis ikke nok blot at tjekke denne side alene, hvis man ønsker at afsløre fup.

 

Læs det der står med småt

En anden faktor der kan hjælpe med at afsløre en fup hjemmeside er at gennemlæse alt det der står med småt – eller i hvert fald lige tage et ekstra kig på det. Handelsbetingelser og forbrugerrettigheder er ofte noget vi bevidst negligere at læse igennem, men disse kan altså afsløre eventuelt bedrageri. Hvis et tilbud, konkurrence eller prøvepakke virker for godt til at være sand, så undersøg det, der står med småt nærmere, inden du accepterer betingelserne.

 

Hvem giver du egentlig dine oplysninger til?

Det er blevet så let at handle med sit dankort både i butikker og på nettet, og derfor tænker mange ikke over processen længere. Men et par forkerte klik på den forkerte hjemmeside, kan ende i en dyr omgang og rode en ud i spærringer af samtlige konti. Derfor er det væsentligt at man overvejer hvilke betalingsmetoder der er sikrest, inden man opgiver alle sine kontooplysninger.

 

Er skaden sket?

Der er mange måder at blive snydt på. Dit kort kan blive misbrugt eller din købte vare dukker måske aldrig op. Når man opdager at man er blevet udsat for bedrageri, er næste step at finde ud af hvad man så skal gøre. I nogle tilfælde skal politiet kontaktes, mens man på andre tidspunkter skal indgive en klage til et forbrugerråd. Dog er spærringen af sit kort ofte det første og vigtigste man skal gøre.

 

Hvilke konsekvenser kan det have?

Hvis man lige pludselig står i et kæmpe underskud på grund af internetfup, kan det have kæmpe konsekvenser for en selv og muligvis også ens familie. Det kan nemlig skabe kæmpe problemer, der kan have stor betydning for ens økonomi. Hvis man lige pludselig ikke er i stand til at betale sine regninger, kan man ende ud i RKI eller lignende. Selvom det kan virke uretfærdig, kunne det let være undgået, hvis man blot havde undersøgt hjemmesiden nærmere, og derfor kan det aldrig skade at tage et ekstra kig på, hvor det egentlig er man handler.

Kategorier: Online Sikkerhed

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.