Annonce

Internettet er en fast del af danskernes hverdag og er stort set tilgængeligt for de fleste mennesker i verden. Internettet er ikke bare et medie man hurtigt kan benytte sig af, men er lige så meget et teknologisk kompleks af mange koder og programmeringer. Der findes mange forskellige udbydere som tilbyder adgang til internettet. Når en kunde vælger at købe et abonnement bliver der automatisk oprettet en IP-adresse. En IP-adresse er en ”adresse” som viser hvordan din enhed færdes på internettet. Ens færden på internettet bliver registreret på mange forskellige IP-adresser, når du bevæger dig rundt på diverse hjemmesider. Internettet er ikke kun forskellige IP-adresser, men også en masse programmeringer der har det til fælles, at skabe en hurtigere og bedre oplevelse for privat personer og virksomheder.

En større sikkerhed
Grundet en øget cyber kriminalitet er der i de sidste par år kommet et øget fokus på sikkerheden på internettet. Den øgede sikkerhed skal være med til at beskytte forbrugere fra falske hjemmesider samt hacking fra kriminelle. Der er forskellige tiltag man som privat person kan foretage sig i forhold til beskyttelse af ens personlige oplysninger online. Dette kan f.eks. være ved at beskytte sin IP-adresse ved at have ekstra adgangskoder på og ikke have den offentligt tilgængeligt for andre. En anden vigtig faktor, som man skal huske, er at man skal handle på godkendte hjemmeside og bruge sin sunde fornuft i forbindelse med online køb. Det skyldes, at et enkelt tryk kan være nok for en kriminel at hacke din IP-adresse og få adgang til dine personlige oplysninger. Dette er den hyppigste kriminalitet gældende i forhold til internetsikkerhedsbrud. Det kan være en stor udfordring hvis du som privat person bliver hacket, fordi de personlige og økonomiske konsekvenser kan være store, da man skal kontakte mange instanser, der skal hjælpe dig igennem processen.

Vær påpasselig på internettet

Virksomheder i dag benytter sig af et bredt spektrum af forskellige IT-infrastrukturer, som har til opgave at beskytte virksomheden og deres kunder mod sikkerhedsbrud. Når man som virksomhed driver en forretning bliver et moderne IT-system vigtigere, da de teknologiske fremskridt ændrer sig fra dag til dag. Det betyder, at man skal have et topmoderne IT-sikkerhedssystem, der kan håndtere alle de forskellige processer, som medarbejderne benytter sig af i dagligheden som f.eks. mails, telefon, IP-telefoni og styresystem. Hvis disse redskaber ikke bliver beskyttet er der mulighed for at personfølsomme oplysninger som kundedata, regnskaber og lignende bliver hacket eller offentliggjort, så firmaet og kunderne bliver skadet negativt.

Beskyt dig selv
Fremtiden for internettet og dets forbrugere er at udbyderne og kunderne skal samarbejde om at opretholde sikkerheden, når man færdes på internettet. Internettet det medie, der fylder mest i danskernes hverdag og derfor skal man altid være påpasselig både privat og i forbindelse med arbejde. Du skal derfor være opmærksom på ukendte afsendere og ændre dine koder, hvis du opdager noget mistænkeligt. Hvis uheldet er ude og du er blevet hacket er det vigtigt, at du hurtigt kontakter din internetudbyder og får lukket din IP-adresse samt andre relevante enheder. Dette skal være med til at sikkerheds bristet ikke bliver større end nødvendigt.

Kategorier: Online Sikkerhed

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.