Internettet er et spændende sted med mange muligheder, og blandt andet derfor bruger mange internettet flere gange om dagen. Hvad, der er vigtigt at huske, er, at internettet kan være som at lege på motorvejen – hvis man altså ikke tager sig visse forholdsregler.

Ingen gider at blive hacket, og derfor skal man være god ved sine enheder. Man skal selvfølgelig også være god ved dem for at forebygge vira og malware. I denne artikel kan du læse om nogle af de forholdsregler, man kan tage sig for at sikre sin computer mod hackere og andet skidt.

 

Hav et godt antivirusprogram

Det ved du sikkert godt i forvejen, men det er vigtigt, og derfor skal det også stå i denne artikel: Du skal altid sørge for at have et antivirusprogram installeret på din enhed.

Antivirusprogrammer forebygger, at vira og malware kan inficere dine it-systemer. Hvis en enhed allerede er inficeret, kan et antivirusprogram rense enheden. Smart!

 

Åben aldrig mærkelige e-mails og links

Det har du sikkert også hørt, men igen er det så vigtigt, at det ikke kan siges ofte nok: Vær altid skeptisk, hvis du modtager mails fra ukendte afsendere. Tjek afsender eller slet simpelthen bare mailen.

Hvis du modtager mærkelige links: Tryk aldrig på dem! Slet mailen, eller hvis du kender afsender, kan du spørge, om linket er sikkert.

 

Opdater din enhed

Hold din enhed opdateret! Det er meget vigtigt, for det gør det sværere for hackere at hacke din computer. De fleste nye enheder kan finde ud af at opdatere sig selv, så du i virkeligheden ikke behøver gøre noget, men det kan være fint at tjekke, at dine enheder rent faktisk gør det, så du ikke lige pludselig står med en eller anden forældet driver eller forældet styresystem, som bare er guf for hackere.

 

Leg Sherlock Holmes, når du besøger hjemmesider

Når du går ind på en ny side på nettet, kan du som udgangspunkt med fordel være lidt skeptisk – især hvis du skal købe noget på siden, er det en god ide at undersøge siden lidt nærmere, inden du taster dine oplysninger ind.

Tjek for eksempel firmaets kontaktinformation. Findes det, og er det eventuelt muligt at skrive til firmaet. Derudover kan du se, om der er en ”Om os”-side på hjemmesiden, og hvad der står på den. Hackere har sjældent tid til at finde på en hel masse baggrund for deres falske butikker – og det, der står, er tit dårligt skrevet med for eksempel fejl og mærkelige formuleringer.

 

Fortsæt som Sherlock Holmes

Når du besøger en hjemmeside, kan du tjekke, om firmaet har en SSL-forbindelse. SSL står for Secure Sockeys Layer, og det er en sikkerhedsteknologi, der gør, at det er muligt at lave en sikker forbindelse mellem en webserver og en browser. Denne sikre forbindelse sikrer, at den information, der overføres mellem en server og en browser, er privat og dermed sikker. Der vil for eksempel ikke være andre, der kan se dine kortinformationer, når du indtaster dem for at købe et par nye bukser eller nogle nye højtalere.

Du kan se om en hjemmeside har en SSL-forbindelse ved at tjekke adresselinjen i øverste venstre hjørne af din enhed. Hvis du her ser et hængelås-symbol, har siden en SSL-forbindelse, hvorfor dine informationer vil være sikre, når du indtaster dem.

Denne side om CBD er et eksempel på en side, der har en SSL-forbindelse.

Kategorier: Online Sikkerhed

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.